STIM/Svensk Musik - Böcker
Om Språk Alla böcker Kategorier Hjälp
sök
I 'Böcker'
På hela hemsidan

Lille Bror Söderlundh - Tonsättare och viskompositör
Söderlundh, Lille Bror

Lille Bror Söderlundh hade en förkrossande personlig charm. Hans tonsättningar av Nils Ferlins Får jag lämna några blommor och När skönheten kom till byn blev allas egendom samtidigt som han själv blev ”hela Sveriges Lille Bror”.
Han var en mångbegåvad musiker som skrev musik för revyscenen, för teatern och för baletten. Han komponerade musik till mer än tjugo spelfilmer. Han skrev kammarmusik, körstycken och hans arrangemang och harmoniseringar av andra viskompositörers verk är omfattande. Han skrev musik för barn men också djupt allvarlig musik vid sidan av schlager och musikaliska skämt.
För f'örsta gången presenteras här en samlad bild av Lille Bror Söderlundhs rika och mångsidiga konstnärskap. Utgångspunkt har varit brevsamlingar, klippsamlingar, anteckningar och annat material i familjens ägo. Tonsättarkolleger, musiker och sångare har generöst delat med sig av sina minnen. Här publiceras också för första gången brev och annat material signerat Nils Ferlin, Evert Taube, Gunnar Björling och andra av samtidens stora diktare.
En CD med ett urval inspelningar kompletterar helhetsbilden.

Författare: Christina Mattsson
Förlag: Atlantis
Kategori: Biografi, Lexikon
Språk: Svenska
Publicerad: 2000
ISBN-nummer: 9174865366
Pris: 50 SEK exkl moms
Kontakt Länkar STIM IAMIC Stipendier Om STIM/Svensk Musik Tekniska krav